Am ajuns la al 19-lea interviu cu femei care mă inspiră, care sustin dezvoltarea personala la feminin si fac ceva seminificativ pentru societate. Imi doresc sa va ofer si voua cat mai multe exemple „ca se poate” sa traiesti frumos si echilibrat, sa traiesti conform propriilor tale valori si sa iti gasesti succesul in interiorul tau, nu in ceea ce spune lumea.
Astazi va invit sa o cunoasteti pe Dana Lupșa, fondatoarea asociatiei Happy Moms, asociatie ce sustine dezvoltarea personala si antreprenoriala, nu doar a femeilor, ci si a copiilor!
Daniela Irimia: Cine ești, câți ani ani, cu ce te ocupi (pentru cine nu te cunoaște încă)
Sunt mamă de peste noua, respectiv sase ani a doua perechi de ochișori caprui și zglobii, soția unui om care m-a ajutat sa descopăr acum 17 ani ca am simt al umorului. Sunt lector universitar doctor în management la Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor – Universitatea Transilvania din Brasov de peste 17 ani, antreprenorul care de doi ani aduce magie in viata femeilor ajutându-le sa aibă un brand memorabil și președintele asociației Happy Moms, asociație care sprijină construcția de comunități de mame antreprenoare din pasiune, care susțin de 5 ani educația financiară a copiilor si educația antreprenorială a tinerilor. Nu știu niciodată sa spun dintr-o suflare câți ani am pentru ca vârstă este pentru mine doar un număr, dar știu cu certitudine cine sunt în esență. Sunt Dana Lupșa și sunt iubire, pasiune și entuziasm.
Ce îți place cel mai mult la tine și la meseria ta?
Meseria mea m-a ales iar pasiunea pentru educație curge prin fiecare cotlon al gândurilor și emoțiilor mele. Cel mai mult îmi place să știu că am contribuit cu un strop la dezvoltarea profesională a celor cu care peste ani mă întâlnesc și invariabil ma recunosc și îsi amintesc de cursurile mele.
Dacă mă refer la cealaltă meserie, cea de specialist PR, mă împlinește conexiunea personală pe care o stabilesc și încrederea pe care o au în mine doamnele și domnișoarele cu care lucrez.
Vezi - Curs online Comunicare Asertivă
Și ce îți place cel mai puțin. Care sunt provocările personale și profesionale prin care treci acum?
Caut frumosul în tot și toate și dacă totuși ceva devine o provocare, caut cai spirituale de a înțelege de ce se întâmplă acel ceva. Din fericire universul îmi aduce oamenii, întâmplările, contextele, resursele potrivite, asa încât în meseriile mele provocări nu există. La modul conceptual însă, ce îmi place cel mai puțin este ideea de individualism care contravine de fapt uneia dintre valorile mele de baza – cooperarea.
Ce înțelegi tu prin dezvoltare personală?
Pentru mine dezvoltarea personala a început acum 5 ani, la un an după nașterea copilului meu cel mic, și a însemnat contactul cu o carte care mi-a schimbat viata și modul de gândire: The secret. Dezvoltarea personala înseamnă recentrarea pe sinele interior, vindecarea unor răni care în timp devin modele mentale și ne determina în mod subconștient sa ne autosabotam, înseamnă deprinderea și folosirea unor instrumente spirituale de menținere a echilibrului interior, înseamnă redescoperirea zilnica a bucuriei de a trai.
Cum definești Femeia Independentă?
Femeia independenta în plan personal este acea femeie pentru care fericirea vine din interior, iar relația împlinitoare cu partenerul este un bonus binevenit.
Femeia independenta în plan profesional este acea femeie pentru care meseria este pasiune și pasiunea este meserie.
Dacă te-ai caracteriza printr-un singur cuvânt, acela ar fi … Lumina
Îți este teamă de…
Neființă. Trecerea în neființa a celor dragi mie, de durerea asociata.
Unde te vezi peste 5 ani? Cu alte cuvinte, ce obiective ai pentru viitor
O lunga perioada din viata mea planificarea și obiectivele erau niște concepte pe care le predam la universitate dar pe care în mod conștient refuzam sa le aplic în realitatea cotidiana. Azi însă obiectivele în plan personal sunt: sa cresc niște copii independenți și fericiți si sa călătoresc de cel puțin patru ori pe an cu familia. În plan profesional obiectivul este sa ajung profesor universitar și sa am o afacere la nivel european care sa aibă impact asupra start-up-urilor conduse de femei care sa beneficieze de experienta marilor companii.
Mulțumesc Dana pentru interviu și pentru încrederea acordată în a-mi oferi rolul de Community Manager pentru București, și PR pentru proiectul Business Mom Club! Sunt onorată și mă bucur că putem contribui împreună la dezvoltarea femeilor din România!
Eu sunt Daniela Irimia, trainer & coach, fondatoarea proiectului FemeiaIndependenta.ro . Lasa-mi un comentariu daca ti-a placut acest interviu si cu cine ai mai vrea sa fac interviuri cu sens.