Continuam seria de interviuri cu femei care ma inspira, care sustin dezvoltarea personala la feminin si fac ceva seminificativ pentru societate. Imi doresc sa va ofer si voua cat mai multe exemple „ca se poate” sa traiesti frumos si echilibrat, sa traiesti conform propriilor tale valori si sa iti gasesti succesul in interiorul tau, nu in ceea ce spune lumea.
Astazi este despre Diana Vijulie, pe care o cunosc online de 4 ani, prin intermediul grupului de Facebook “Comunitatea mamelor reale” care m-a ajutat sa fiu o mama putin mai buna pentru Albert, si personal ne cunoatem de vreo 2 ani. Diana este o femeie, o mama si un consilier excelent. Va invit sa o descoperiti in acest interviu cu sens!
Daniela Irimia: Cine ești, câți ani ani, cu ce te ocupi (pentru cine nu te cunoaște încă)
Oh, cine sunt? E una din cele mai grele întrebări la care trebuie să răspundem în viața asta, deși e și una din cele pe care le primim cel mai des. Sunt Diana Vijulie, soție, mamă, freelancer, am 33 de ani și mă ocup de oameni. Mai puțin abstract, sunt consilier pentru dezvoltare personală, psihoterapeut în formare, instructor certificat în disciplină pozitivă, utilizez în lucrul meu și elemente de terapie prin artă, pe care le-am aprofundat în cadrul colaborării mele cu American Art Therapy Association, iar în prezent mă specializez ca psihoterapeut în direcția Analizei Tranzacționale la Yorkshire Training Center Romania și ca terapeut de cuplu împreună cu The Gottman Institute.
În timpul în care nu am ședințe de consiliere și în timpul în care nu studiez, scriu pe gangblog.ro și mă ocup de Comunitatea Mamelor Reale, o comunitate dragă mie, de suflet, care funcționează pe principiul comunicării asertive, empatiei și dorinței de dezvoltare personală.
În afara orelor flexibile ”de program”, mă bucur de familia mea și ne transformăm viața într-o serie de amintiri frumoase.
Ce îți place cel mai mult la tine și la meseria ta?
La mine cel mai mult îmi place că sunt puternică. Mi-a luat mult timp să învăț asta despre mine, dar odată ce am ajuns la concluzia asta, m-am privit cu alți ochi. Mai blânzi. Culmea, nu? Și mai e ceva ce-mi place la mine, iar asta e exact ce îmi place și la meseria mea: nevoia constantă de învățare. Atunci când te ocupi de dezvoltare personală și de psihoterapie, ai nevoie să înveți multe. Despre tine și despre ceilalți. Și să te descoperi pe tine, ca să-i poți îndruma pe ceilalți să se descopere pe sine.
Și ce îți place cel mai puțin. Care sunt provocările personale și profesionale prin care treci acum?
Am ajuns să mă apreciez cu toate părțile mele, pe care înainte le vedeam bune sau rele. Sunt toate ale mele și există pentru că, la un moment dat (și poate încă acum) am avut nevoie de ele ca să pot funcționa în lumea asta. Pe măsură ce cresc eu, vor crește și ele și se vor dezvolta din ceva ce am impresia că mă încurcă acum, în ceva care să mă ajute. Și chiar asta asta e una din provocările mele personale (și profesionale) la care lucrez acum.
Ce înțelegi tu prin dezvoltare personală?
Dezvoltarea personală e o cale lungă cât o viață. Întotdeauna putem afla ceva nou despre noi, întotdeauna putem schimba ceva la noi, care să ne ajute să ne fie mai frumoasă și echilibrată viața. Dezvoltarea personală e despre a ne descoperi autenticitatea, despre a recunoaște toate părțile din noi, de a le accepta și de a le integra. Sau, cel puțin, ăsta e scopul meu.
Cum definești Femeia Independentă?
Femeia independentă, la fel ca și bărbatul independent, e acea persoană care poate funcționa independent și autonom în lume. Unde ”independent și autonom” nu înseamnă ”singur”, ci în comunitate, alături de ceilalți, în relație cu lumea și cei din jur. Omul independent, femeie sau bărbat, e acea persoană care are o viziune coerentă despre sine, ceilalți și lume și acceptă responsabilitatea pentru gândurile, emoțiile și acțiunile proprii. Femeia independentă e femeia responsabilă pentru viața ei, orice ar însemna asta pentru ea.
Dacă te-ai caracteriza printr-un singur cuvânt, acela ar fi …… intuitivă
Îți este teamă de…
Moarte. Îmi era și de mama, dar am făcut un an de terapie și mi-a trecut :))
Unde te vezi peste 5 ani? Cu alte cuvinte, ce obiective ai pentru viitor
Mă văd tot lucrând cu oamenii. Mă văd tot lucrând cu mine. Din punct de vedere profesional, îmi doresc ca peste 5 ani să-mi iau certificarea CTA ca terapeut pe Analiza Tranzacțională și să intru, astfel în Asociația Europeană de Analiză Tranzacțională. E un proces de durată și îmi doresc mult să fie finalizat până în 2023
Pe plan personal îmi doresc să fiu la fel de fericită și împlinită ca acum.
Multumesc Diana! Felicitari pentru tot ceea ce faci si inca un multumesc pentru ca, pe mine personal, ma inspiri atat sa fiu o mama mai buna, cat si un trainer si consilier mai inspirat si empatic.
Eu sunt Daniela Irimia, trainer pentru dezvoltare personala, fondatoarea proiectului FemeiaIndependenta.ro . Lasa-mi un comentariu daca ti-a placut acest interviu si cu cine ai mai vrea sa fac interviuri cu sens.
PS: Aboneaza-te la newsletter pentru a citi si alte articole utile. In plus poti descarca GRATUIT E-book-ul „10 pasi pana la a fi o Femeie Independenta”
[mc4wp_form id=”113″]