Auzim, din ce în ce mai des, vorbindu-se despre femei independente, despre femei de succes. Ce înseamnă, însă, să fii ”de succes”?
Fiecare își definește acest termen în mod personal, este ceva atât de subiectiv: poate, pentru cineva, a fi de succes înseamnă să ai o carieră impresionantă; poate, pentru altcineva, succesul presupune sume considerabile de bani; poate, pentru o altă persoană, succesul înseamnă să ai grijă de familia ta și să îți găsești împlinirea prin ei, știind că ești rădăcina din care cei dragi ție își trag seva.
Oricum ar fi, este important să știi ce ți se potrivește ție și să trăiești conform propriilor tale valori, a ceea ce te face pe tine o femeie împlinită, nu conform cerințelor societații.
Despre toate acestea am povestit pe larg în workshop-ul”Mentalitatea și acțiunile femeii de succes”, din 17 februarie. Echipa ”Femeia independentă” a fost acolo pentru a-ți împărtăși din experiența personală, într-un cadru intim și relaxat.
Daniela Irimia, antreprenor, coach, trainer, autor de cărți de dezvoltare personală și fondatoarea comunității Femeia Independentă, a povestit despre mentalitatea de succes și care sunt principiile după care ea se ghidează, dintre care cel mai important este ”pot să învăț orice!”.
Este vital să nu ne punem singure limite, pentru că singura limită, de fapt, este cea din mintea noastră. Iar acest ”pot să învăț orice” nu doar că îmi dă aripi, însă îmi oferă și acea încredere că, indiferent ce s-ar întâmpla în viața mea, eu mă voi descurca, într-un fel sau altul, pentru că sunt deschisă la nou, la noi oportunități, la a evolua permanent.
Al doilea principiu al unui mindset de succes este ”Mă provoc singură și îmi extind zona de confort!”. Tony Robbins vorbea și el despre nevoia de creștere/dezvoltare, explicând: “Pe această planetă, tot ce este viu fie crește, fie moare. Creșterea este una din nevoile primare ale vieții”. Doar extinzând zona de confort, doar ieșind din ea putem evolua, putem afla lucruri noi, putem căpăta încredere în noi, în capacitățile noastre. Nimeni nu crește în zona călduță de confort.
Al treilea principiu al Danielei este ”Când greșesc, învăț!”. Nu există greșeli decât dacă nu învățăm nimic din experiența respectivă. În rest, sunt lecții, nu greșeli. Orice am trăit, oricât de incomod ar fi fost, ne poate oferi o învățătură, dacă ne dăm voie.
Dana Lupșa este brand developer pentru femei antreprenor sau care își doresc să devină antreprenor, este lector universitar doctor în management, specialist PR și practician the law of attraction și a format este 3500 de studenți și oameni de afaceri. De asemenea, a creat de la zero brandul Asociației Happy Moms, pe care o conduce de peste 5 ani și care s-a extins, la cerere, în 5 mari orașe ale țării.
Dana a prezentat în cadrul workshop-ului câteva noțiuni importante despre brandul personal, acesta fiind totalitatea experiențelor pe care ceilalți le au cu noi, experiențe care le modelează percepția și care modelează imaginea noastră reală.
Cum aflăm care e percepția celorlalți? Ai mai multe posibilități: întrebând cei mai fideli clienți, parteneri, colaboratori “care sunt primele 3 cuvinte care îți vin în minte când rostești numele meu?”. Căutând pe Google numele și prenumele nostru și comparând rezultatele cu ceea ce au spus clienții, colaboratorii, partenerii. Completând testul de pe pagina de internet a Danei, pentru a afla caracteristicile personalității propriului brand.
La final, compară ceea ce spun ceilalți cu ce ai aflat la căutarea pe Google și cu propriul arhetip de brand și află dacă ceea ce cred/percep ceilalți reprezintă ceea ce ești tu cu adevărat.
Testul despre caracteristicile propriului band, precum și mai multe detalii despre Dana Lupsa și activitatea ei puteți afla pe pagina de internet https://brandalchemist.ro.
A treia membră a echipei Femeia Independentă este Roxana Bucur, planificator și consultant financiar independent avizat în asigurări, pensii private și piața de capital. Roxana a început să economisească de la vârsta de 4 ani și să investească de la 6 ani, în prezent gestionând bugete investiționale lunare de peste 500 000 euro, a peste 100 de clienți. Este, de asemenea, fondatoarea blogului ”Psihologia banilor” (www.psihologiabanilor.ro) și a unei cărți de educație financiară pentru copii, ”Mărunțilă și Bancnoțilă”.
Roxana a povestit despre ceea ce înseamnă o femeie independentă, în viziunea ei. Înainte de orice, o femeie independentă este o femeie care are independență financiară, în primul rând câștigându-și proprii bani, astfel încât să își susțină singură nevoile și dorințele și, în al doilea rând, având economiii și investiții care să susțină nevoile și dorințele familiei sale.
De asemenea, o femeie independentă financiar economisește pentru viitorul său și al familiei sale. O femeie independentă financiar investește, totodată, pentru nevoile și dorințele sale și ale familiei sale pe termen mediu și lung.
Roxana a demontat și câteva mituri pe această temă, conform cărora, pentru a investi, ai nevoie de foarte mulți bani sau de un fel de a fi aventuros, povestind propriul ei caz și cum ceea ce a împins-o de mic copil spre economii și investiții a fost mai degrabă nevoia de siguranță.
Cristina Andreea Stan este consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching și NLP, autorul cărții ”Vrei să iubești? Începe cu tine!” și co-realizator al emisiunii ”Călătoria spre tine”, Canal 33. Mai multe informații despre Cristina și activitatea ei, pe pagina de internet https://binecutine.ro
În cadrul workshop-ului, a povestit despre importanța relației cu tine însăți, înainte de orice, aceasta fiind fundația pe care se construiesc, apoi, relații sănătoase și împlinite cu cei din jur.
Despre iubirea de sine s-a vorbit deja atât de mult, încât a devenit aproape un clișeu, însă acest lucru nu îi scade din importanță. De aceea, fă în așa fel încât să nu treacă o zi fără să faci ceva pentru tine, oricât de mic. Oferă-ți lucruri și experiențe care îți bucură inima. Înconjoară-te și petrece timp cu oameni care îți plac, ai grijă la cui dai acces la tine, pentru că este greu să fii bine când ești înconjurată de oameni cu energie negativă sau când faci doar lucruri care nu îți aduc nicio bucurie.
În concluzie, cunoaște-te, acceptă-te, iubește-te, ai grijă de tine! Mai întâi tu, de tine, apoi de ceilalți, aceasta este ordinea.
Noi suntem alaturi de tine prin cursurile online de pe site si cu sesiuni individuale de coaching si mentorat!
Cu drag,
Daniela & Echipa Femeia Independenta